Utvecklingen av projektledningsverktyg

På min personliga blogg skrev jag för ett antal år sedan ihop ett långt inlägg om olika verktyg för projektledning, som ni hittar här:

http://skogmar.com/klas/project-management-tools/

Den har några år på nacken, men det mesta är fortfarande aktuellt. Speciellt principerna bakom de projektledningsverktyg som utvecklats är intressant. Ska man välja ett verktyg som har fokus på planering och uppföljning, eller ett som öppnar för dialog med intressenter? 

Vi på Arkatay har börjat använda oss av Trello: https://www.trello.com/, som är ett oerhört flexibelt och kraftfullt verktyg för att hantera många olika typer av uppgifter. Vi har bland annat vår säljprocess, rekryteringsprocess och utbildningsutvecklingsprocess i Trello. Jag har även använt det för att hantera programmet för PMI Sweden Congress 2012 som jag var ansvarig för, där projektgruppen bestod av volontärer som kunde medverka i mån av tid – vilket krävde större synlighet av framsteg och ansvar, vilket Trello löste på ett mycket bra sätt. Skriv gärna tips på projektledningsverktyg i kommentarerna.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>